Moliūgų šventė

  • Paskelbė : Asta Strumilaitė
  • Paskelbta: 2023-10-26
  • Kategorija: Pranešimai

Prieš mokinių rudens atostogas Marijampolės „Šaltinio“ progimnazijoje vyko jau tradicija tapusi Moliūgų šventė, kurioje dalyvavo pradinių klasių mokiniai, jų tėveliai, mokytojai. Moliūgų šventę organizavo pradinių klasių mokytojos Vilija, Daiva ir Jaunučių choro vadovė Rasa.  Renginio tikslas – skatinti mokinius dalyvauti sveikatos gerinimo programose, mokyti kultūringo bendravimo.

Šventė  prasidėjo progimnazijos 3-4 klasių mokinių  sukurtais posmais apie moliūgą ir mokyklos Jaunučių choro (vadovė mokytoja Rasa) pasveikinimo daina ,,Baubai”. Iš linksmų mokinių veidų matėsi, kad šios šventės visi labai laukė ir nekantravo dalyvauti įvairiose veiklose.

1 - 2 klasių progimnazijos mokiniai guašu ant plėvelės piešė besišypsančius moliūgus,

įvairius  Helovino personažus, o trečiokai ir ketvirtokai dalyvavo moliūgų dirbtuvėse. Kokių grožybių tik nematėme... Baigę darbus, judėjome į progimnazijos stadioną. Čia kiekvienas mokinys dalyvavo keturiose rungtyse: Moliūgo pernešimas į lanką, gyvatėlė, Moliūgo vežimas, Moliūgo pernešimas poroje. Teisėjauti mielai sutiko šventės  organizatorių tėveliai, kurie nuolat padeda mokytojoms. Po estafečių grįžome į progimnazijos kiemelį, kur klasių seniūnai burtų keliu išsitraukė jiems skirtą prizą.

Renginio metu buvo smagu matyti vaikų ir tėvelių geras emocijas, šypsenas. Visi Moliūgų šventės dalyviai į namus parsinešė daug įspūdžių, o pradinių klasių bendruomenės buvo apdovanotos padėkos raštais, siurprizais ir Moliūgėlio vaišėmis.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos