Išvyka į palaimintojo Jurgio Matulaičio muziejų

  • Paskelbė : Asta Strumilaitė
  • Paskelbta: 2023-10-26
  • Kategorija: Pranešimai

,,Mes visi sėkmės norime iš karto. Bet ji taip greitai neateina.  Tam reikia atkaklaus darbo ir ištvermės”. 

Jerry Bridges             

 

Lietus, vėjo plėšomi paskutiniai medžių  lapai, žemė, apsiklojusi įvairiaspalviu rūbu, vėstantis oras mums primena apie žmogaus gyvenimo  laikinumą. Artėjant  Visų Šventųjų dienai ir Vėlinėms susimąstome apie  gyvenimo prasmę, ieškome atsakymų į klausimus: Ką reiškia tikėti? Koks žmogus paskelbiamas palaimintuoju? Ar tikėjimas keičia žmogaus gyvenimą? Kas yra kančia, kokia jos prasmė?

 5b ir 8a klasių mokiniai kartu su tikybos ir geografijos  mokytojomis vyko į  palaimintojo Jurgio Matulaičio muziejų, kur  susipažino su   ryškios katalikiškojo pasaulio asmenybės Lietuvoje gyvenimu ir veikla,  tikėjimo liudijimu, pagrindiniu Jo gyvenimo šūkiu ,,Blogį nugalėk gerumu…”.  Sužinojo įdomių faktų apie Marijampolės miesto kilmę,  Marijonų vienuolijos istorija, iškilias šio krašto asmenybes. Klausydamiesi įdomaus gido pasakojimo, stebėjo Dievo veikimą tautos, žmogaus gyvenime, mąstė apie esmines žmogaus patirtis - kančią ir viltį, pareigą ir ištikimybę, džiaugsmą  ir mirtį.

Ši išvyka visiems  buvo prasminga ir įdomi, nes muziejaus ekspozicija pristatoma ne vien pasakojimu, bet ir informaciniuose terminaluose su lietimui jautriais ekranais. Tokios patirtys  praturtina tikybos bei geografijos pamokas, ugdo pažinimo, skaitmeninę  bei kultūrinę kompetencijas.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos