Paminėtas rašytojo 100-asis gimtadienis

  • Paskelbė : Asta Strumilaitė
  • Paskelbta: 2023-10-24
  • Kategorija: Pranešimai

Baigiantis rugsėjui biblioteka pakvietė 3-4 klasių mokinius pasiruošti ir spalio mėnesį paminėti vokiečių vaikų rašytojo Otfrydo Proislerio 100-ąjį gimtadienį: susipažinti su rašytojo biografija ir kūryba, skaityti ir iliustruoti jo knygas, per gimtadienį į mokyklą atsinešti rašytojo knygų.

Integruotose bibliotekos ir trečiokų pamokose buvo skaitomos O. Proislerio knygos „Plėšikas Hocenplocas ir mėnulio raketa“, „Vaiduokliukas“, o ketvirtokų – „Raganiukė“, „Mažasis vandenis“, „Ponas Klingzoras truputį mokėjo burti“. Visų klasių mokiniai skaitomoms knygoms kūrė iliustracijas. Bibliotekininkė „p. Klingzoro užrašuose“ kaupė žinias apie kiekvienos klasės perskaitytas knygas - perskaitytos 59 knygos.

Spalio 20-ąją, per rašytojo 100-ąjį gimtadienį, trečiokai ir ketvirtokai atsinešė į mokyklą ir jo knygų. Daugiausia O. Proislerio knygų – 20! – atsinešė 4a klasės mokiniai. Stebuklingi „p. Klingzoro užrašai“ byloja, kad ši klasė ir perskaitė daugiausia rašytojo knygų. Džiaugiamės, sveikiname!

Mokinių sukurtų iliustracijų parodą bibliotekininkė parengė koridoriuje, kuris veda link bibliotekos, o 3a klasės mokinukai iliustracijomis papuošė savo kabinetą.      

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos