„Auksinis rudenėlis“ 2023

  • Paskelbė : Asta Strumilaitė
  • Paskelbta: 2023-10-23
  • Kategorija: Pranešimai

Vėl ruduo lapus nudažė. Vėl suskambo tradicinis mūsų mokyklos renginys „Auksinis rudenėlis“. Su meile dirbome – kūrėme, rašėme, redagavome – ir spalio 19-ąją su pluoštu savos kūrybos 5-8 klasių mokiniai, lietuvių kalbos mokytojos ir mokyklos direktorės pavaduotojos išsiruošėme į literatūrinę išvyką.

Aplankėme Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijos istorijos muziejų. Vedėja Judita Zubavičienė pasakojo, kiek daug iškilių asmenybių šioje mokykloje pradėjo savo gyvenimo kelią. Įsidėmėjome, jog Rygiškių Jono gimnazija – seniausia mokykla Marijampolėje, kurioje visuomet gyvavo lietuvybės dvasia.

Gimnazijoje įkurtas rašytojo, poeto Vinco Mykolaičio-Putino muziejus, pavaldus Marijampolės kraštotyros muziejui. Čia dalyvavome edukacijoje „Mano mėnesiai“, kurią vedė mokytoja Valė Klesevičienė. Edukacija skirta V. Mykolaičio-Putino eilėraščių ciklui. Skaitėme poeto eiles, ieškojome jose savęs, supratome, jog kūrėjo žvilgsnis mato toliau, giliau. Dovanų parsivežėme po savo mėnesio atviruką ir poeto eiles.

Susipažinę su V. Mykolaičio-Putino gyvenimo posūkiais, iškeliavome į jo tėviškę, į Pilotiškių kaimą. Mus pasitikusi sodybos šeimininkė Julija Mykolaitienė pasakojo, kokioje šeimoje ir aplinkoje užaugo poetas, kiek daug meilės nešėsi širdy gimtinės laukams ir dvasinę ramybę teikusiam Aušrakalniui.

Į svečius pas poetą vykome ne tuščiomis. Lauktuvių atsivežėme savo kūrinėlių. Susėdę seklyčioje skaitėme ir klausėmės mūsų mokinių eilėraščių, padavimų, pasakų, laiškų. Pasidžiaugėme savo kūryba, kuri dar prasmingiau suskambo namuose, kuriuose kadaise vaikščiojo ir kūrė pats V. Mykolaitis-Putinas.

,,Prieš 32-jus metus ant  Aušrakalnio mūsų mokyklos mokiniai skaitė savo kūrybą, o šiandien, spalio 19-ąją, Pilotiškėse lankomės vėl, bet  jau kita mokinių karta“, – kalbėjo pavaduotoja R. Baronienė. Ji palinkėjo čia susitikti dar po 32-jų metų, bet jau kitiems mūsų progimnazijos mokiniams. Tegul šie gražūs linkėjimai pildosi...

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos