Vienuolių kapų tvarkymas

  • Paskelbė : Asta Strumilaitė
  • Paskelbta: 2024-04-18
  • Kategorija: Pranešimai

Atšilus orams, gamtai  pradėjus puoštis  nauju rūbu, balandžio 15 d.  gausus mūsų progimnazijos 6a ir 6c klasių mokinių būrys, lydimas tikybos bei geografijos mokytojų, skubėjo į Marijampolės miesto kapines. Visi  norėjo prisidėti prie savanoriškos veiklos -  tvarkyti Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo Vargdienių seserų vienuolijos kapus.

Ses. Viktorija Plečkaitytė MVS,  lydėdama mus prie šios seserų vienuolijos kapų,  įdomiai pasakojo apie prisikėlusio Kristaus krikščionims teikiamą amžinojo gyvenimo viltį, Marijampolės miesto kilmę, šiose kapinėse palaidotus garsius žmones: tautinio atgimimo žadintoją P. Arminą-Trupinėlį, rašytoją J. Žemaitę, Marijonų kongregacijos Lietuvos šv. Jurgio provincijos vienuolių kapus…

Pasivaikščioję po kapines, su jaunatviška energija ir noru daryti gera, kibome į darbą – tvarkėme  kapus bei džiaugėmės savo darbo rezultatais. Refleksijai  susirinkome į vienuolyno valgomąjį ir šnekučiuodamiesi apie tikėjimo, savanorystės, vienuolystės esmę ir prasmę, vaišinomės arbata, sultimis bei įvairiausiais  skanumynais. Šį susitikimą užbaigėme  Džono Vudeno žodžiais: „Neleiskite, kad tai, ko padaryti negalite, trukdytų jums padaryti tai, ką galite“.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos