MARIJAMPOLĖS „ŠALTINIO“ PROGIMNAZIJA – PROGRAMOS „TŪKSTANTMEČIO MOKYKLOS“ DALYVĖ

  • Paskelbė : Admin Admin
  • Paskelbta: 2024-02-02
  • Kategorija: TŪM

2024 m. vasario 1d. Marijampolėje savivaldybėje startavo švietimo pažangos programa ,,Tūkstantmečio mokykla"(TŪM). Susitikimo su programos ekspertėmis Rita Patalavičiene ir Jurgita Zigmante metu buvo pristatyta TŪM programa ir Marijampolės savivaldybės pažangos planas.

TŪM programos tikslas- iki 2030 m. kiekvienoje Lietuvos savivaldybėje sukurti integralias, optimalias ir kokybiškas ugdymo (-si) sąlygas mokinių pasiekimų atotrūkiams mažinti. Ši programa yra dalis bendrų Europos Sąjungos pastangų, kuriomis siekiama ne tik atkurti Europos ekonomiką po pandemijos, bet ir ją pertvarkyti ateities kartoms – į žalesnę, skaitmeniškesnę, sveikesnę ir įtraukesnę. TŪM programoje savivaldybėms sudaromos realios galimybės siekti švietimo kokybės savo teritorijoje.

Programoje dalyvaujančios mokyklos sprendžia problemas ir veiklą tobulina visose šiose srityse: lyderystė veikiant, įtraukusis ugdymas, kultūrinis ugdymas, gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, matematikos mokslų ir kūrybiškumo (STEAM) ugdymas.

Tarp šešių Marijampolės mokyklų, ateinančius dvejus metus dalyvausiančių ,,Tūkstantmečio mokyklų" programoje - ir „Šaltinio“ progimnazija. Projekto įgyvendinimui progimnazijai numatytas 323 tūkst. Eur finansavimas, kurio dėka bus įrengta savivaldos ir iniciatyvų erdvė, ergonominė multifunkcinė erdvė, 5 mokomieji kabinetai pritaikyti ugdymuisi pagal universalaus dizaino mokymuisi principus, įrengta STEAM laboratorija 1-4 kl. mokiniams, kūrybinės dirbtuvės, lauko klasė.  Atnaujintose erdvėse bus sudarytos sąlygos kiekvienam mokiniui ugdytis poreikius atitinkančioje, skirtybėms draugiškoje mokymosi aplinkoje, aprūpintoje reikiamomis, individualius poreikius atitinkančiomis mokymosi priemonėmis. Didelis dėmesys bus skiriamas mokytojų ir mokyklų vadovų kompetencijų stiprinimui.

 

Plačiau apie susitikimą

Susipažinkite su Tūkstantmečio mokyklų  programa (TŪM)

arba

https://youtu.be/fLrRd2T5N-A

Nepamirškite padėkoti autoriui