Pažintis su cukraus gamyba

Šiais metais 80-ies metų veiklos jubiliejų švenčiantis pirmasis cukraus fabrikas Lietuvoje „Arvi cukrus“ pakvietė į atvirų durų dienas. Ekskursijoje dalyvavo ir mūsų mokyklos 5b ir 5c klasių mokiniai.

Ekskursijos vadovė papasakojo, kad cukraus gamybos sezonas tęsiasi  nuo rugsėjo iki gruodžio mėnesio. Sezono metu per parą perdirbama daugiau nei 2 400 t cukrinių runkelių. Šiuo metu Lietuvoje cukrus gaminamas tik iš vietinės žaliavos – cukrinių runkelių.

Vaikai susipažino su įdomiu ir sudėtingu cukraus gamybos technologiniu procesu, pradedant cukrinių runkelių priėmimu ir baigiant pagamintos produkcijos fasavimu.

„Man ekskursija patiko, nes fabrike labai įdomūs įrengimai. Tik buvo labai karšta ir nelabai koks  kvapas“ ( Robertas, 5 C klasė)

„Ekskursija man patiko. Bet buvo labai karšta. Galvoju, kad darbininkams fabrike dirbti sunku. Pakavimo skyriuje privalo dirbti labai greitai. Aš tokio darbo dirbti nenorėčiau.“(Eimantas, 5 C klasė)

„Buvo įdomu pažiūrėti, kaip gaminamas cukrus. Galėjome ir paragauti. Supratau, kad tai sunkus darbas“ (Gabrielė, 5C klasė)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *